Blomkålstabbouleh med skinka och örtcréme

Har du provat att göra Tabbouleh fast på blomkål? så himla gott och enkelt. Passar till kallskuret, kött, kyckling eller till sommarbuffén.

Tabbouleh är en klassisk persiljesallad från Libanon, gjord på persilja, färska tomater, lök, olivolja, pressad citron och kryddor. Originalet är med bulgurvete eller couscousgryn men vi kör med blomkål istället. Funkar kanon!

Blomkålstabbouleh med skinka

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 stort Blomkålshuvud
  • 1 st Saft från 1 Citron
  • 2-3 msk Olivolja
  • 1 dl Persilja
  • Salt, peppar
  • 2-3 st Tomater
  • 1 st Röd lök
  • 400 gram Skinka

Instruktioner
 

  • Börja med att pressa ut citronsaften.
  • Bryt blomkålen i buketter och mixa dem till en grynig konsistens.
  • Häll upp blomkålsröran i en stor skål och häll över den pressade citronen.
  • Tillsätt olivolja, hackad persilja, salt och peppar. Blanda runt ordentligt.
  • Skär tomaterna i mindre bitar och hacka rödlöken.
  • Blanda ner tomaterna och rödlöken i skålen med blomkålen och rör runt ordentligt.
  • Smaka av ifall mer persilja behövs, salt och peppar eller olivolja.
  • Servera på ett uppläggningsfat tillsammans med några kvistar persilja.

Örtcréme

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 2 dl Créme Fraiche
  • 2 msk Majonnäs
  • 1 st Citron, saft + lite riven citronskal
  • 1 dl Färska örter (eller 3 msk Provencalska örter som finns i frysdisken)
  • Salt, peppar

Instruktioner
 

  • Blanda samman alla ingredienserna i en skål
  • Smaka av ifall mer kryddor behövs. Var försiktig med citronsaften och skalet så att du inte tar för mycket.
  • Ställ kallt en stund innan du serverar den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.