Biffar med bacon

Nu när jag går på ett kostschema och äter Carnivore 30 dagar gäller det att hitta på lite nytt. Så den dagen jag skulle äta pannbiffar med bacon testade jag att strimla ner bacon i köttfärsen istället för att steka bacon vid sidan om.

Nu börjar det lida mot sitt slut på mitt kostschema, Carnivore 30 dagar och jag måste erkänna att jag har tröttnat lite på ”vanliga” pannbiffar så nu sist skojade jag till det lite och strimlade ner lite bacon i köttfärsen när jag skulle göra pannbiffar.

Biffarna blev otroligt saftiga och goda. Nu när jag äter Carnivore har jag enbart två skivor bacon och smör till men du som äter vanligt kan välja önskat tillbehör som blomkålsmos eller broccoli.

Det går utmärkt att frysa in diffarna två och två så att det blir enkelt den dagen du inte orkar laga mat från grunden.

Biffar med bacon

Pernilla Lantz
Det här åt jag under en period när jag åt Carnivore.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Lunch, Middag
Cuisine Sverige
Servings 4
Calories 1 kcal

Equipment

  • Ugnssäker form

Ingredients
  

  • 1 kg Blandfärs
  • 2 paket Bacon
  • Salt, peppar
  • Smör

Instructions
 

  • Börja med att lägga ner blandfärsen i en bunke och därefter klipper du små bitar utav ditt bacon.
  • Du saltar och pepprar utifrån tycke.
  • Blandar samman med hjälp av en elvisp.
  • Ta fram två plåtar, sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg på bakplåtspapper och därefter formar du biffar och lägger på dina plåtar.
  • Ta fram ditt smörpaket och hyvla lite smör med hjälp av en osthyvel. Lägg smöret på biffarna lite här och där.
  • In i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora biffar du gjort och din ugn.
  • När de är klara kan du frysa in de två och två. Perfekt att ta fram när du inte orkar göra middag/lunch utan enkelt kan värma på!
Keyword Kött

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.