3 varmrätter till nyårsmenyn

Idag är det dags att titta på 3 varmrätter till nyårsmenyn och jag tänkte dela med mig utav 3 recept som jag gillar. Till nyår är vi alltid ca 6-8 personer och då ska det vara enkelt att laga mat. Det ska vara enkelt att förbereda så mycket som möjligt, så att det blir enkelt att tillaga sedan till kvällen.

Jag älskar verkligen kött som tillagas på låg temperatur i ugnen och dessa två rätter kan du förbereda på eftermiddagen. Låta köttet vila några timmar i ett foliepacket innan du skär upp köttet och serverar tillsammans med en gods brunsås, kantarellsås eller en enkel beasås till din oxfilé.

Om du ska ha ugnsrostade grönsaker till nyår, kan du göra klart allt med skala och hacka på förmiddagen. Lägg allt i blöt tills du häller av vattnet och lägger upp allt på en ugnsform och tillagar det i ugnen.

Hoppas det smakar!

Rostbiff, Kalvstek
Helt magiskt att göra Rostbiff eller Kalvstek på lågtemperatur i ugnen
Till recept
Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås
Oxfilé med jordärtskocka
Stek Oxfilé och till det serverar du en pure på jordärtskocka och en härlig kantarellsås
Till recept
Lammstek med brysselkål eller ugnsrostade grönsaker
Att göra kött i ugnen på lågtemperatur, är både enkelt och supergott. Varför inte göra en härlig Lammstek.
Till recept

Letar du även förrätter så hittar du mina tips här.

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.